Over ons

Het netwerk rond Advieskunst is gespecialiseerd in het professionaliseren van (interne) adviseurs. Ieder heeft daarbij zijn/haar eigen expertise. Naast het adviseren en begeleiden van groepen doet het netwerk onderzoek naar adviseurs en professionals en publiceren zij hierover.

 

 

Machiel (1970) houdt van het werken op de grens tussen vakgebieden, staf-lijn en organisaties zoals adviseurs dat doen. Als begeleider en trainer werkt hij al 20 jaar aan het professionaliseren van adviseurs en heeft hij met zo’n 1500 adviseurs gewerkt, Hij is sterk persoonsgericht en richt zich op de wisselwerking tussen praktijk en theorie. Hij werkt als trainer, adviseur en spreker/schrijver. Machiel werkte voorheen bij de Baak Management Centrum als coach, trainer en leidinggevende open opleidingen. Daarvoor was hij communicatie- en organisatie adviseur bij Twynstra Gudde.

 

 

 

Noëlle (1960) gaat graag op zoek naar de mens achter de adviseur. Wat drijft jou, wat vind je belangrijk, waar liggen jouw kwaliteiten, hoe kun je je ontwikkelen naar iemand die in positie is en energie krijgt van het vak? Ze werkt als trainer en coach en begeleidt dialogen in organisaties. Ze heeft bijna 20 jaar gewerkt voor Nathans Adviesbureau en Rijnconsult.

 

 

 

 

 

Marthe (1989) maakt in de Advieskunst de koppeling tussen de theorie, de dagelijkse praktijk, maar vooral ook de adviseur als mens. Wat beweegt adviseurs en wat hebben zij nodig om van maximale toegevoegde waarde te zijn voor hun organisatie? Ze werkt vanuit een waarderende en bevlogen insteek en ziet de adviseur als sleutelfiguur in organisatieontwikkeling- en verandering. Marthe is oprichter en adviseur bij MEAUVE – veerkrachtig veranderen en werkte hiervoor bij Adviestalent, Twynstra Gudde en Bright & Company.

 

 

Jöan (1966) kan goed helpen met persoonlijke of collectieve ontwikkeling in het werkveld van project- en verandermanagement. Als ex-projectmanager werkt hij sinds 2002 als trainer en facilitator. Klanten typeren hem als zorgvuldig, scherp en bevlogen.

Jöan is sinds 1998 ondernemer en werkte daarvoor bij Twynstra Gudde. Hij geniet van complexe vraagstukken op zowel inhoud als politiek te helpen vangen in bruikbare gezichtspunten en toepasbaar gedragsrepertoire.

 

 

 

 

Jan Willem Verkiel (1971) heeft zich als adviseur, schrijver, coach en manager ontwikkeld tot ervaren professional met oog voor presentatie, communicatieve vaardigheden en persoonlijke groei van de mensen met wie hij werkt. Hij gelooft heilig in de effectiviteit van woord en beeld en wil dat graag overbrengen op anderen. Je advies kan nog zo goed zijn, als je het niet goed kunt presenteren of terugbrengen tot de essentie, is het niks waard. Door training en coaching gebaseerd op eigen ervaringen helpt hij jou de kracht van verbeelding toe te passen op je eigen werk en ontwikkeling.

 

 

Marjon Smit (1953) is (gespreks)coach. Ze gaat samen met jou op onderzoek naar wat er gebeurt als jouw communicatie niet synchroon loopt met jouw intentie. Welke gedachten, aannames, (voor)oordelen en zorgen, verstoren dat proces. Als je opziet tegen een gesprek, zal je merken dat je geneigd bent om in scenario’s te denken in plaats van in het hier en nu te zijn tijdens dat gesprek . Daardoor raakt je uit verbinding met jezelf en jouw gesprekspartner. En zonder verbinding is er geen dialoog!

 

 

Carmen Nitzer (1969) heeft zich gespecialiseerd in het fysieke aspect van communicatie. Wat straal je als adviseur uit en in hoe verre ben je in staat om tijdens een gesprek de lichaamstaal van je gesprekspartner bewust op te merken. Carmen heeft in Duitsland bedrijfskunde gestudeerd en is vervolgens bij  ArtEZ Hogeschool voor de kunsten opgeleid als danseres en actrice. Naast haar werkzaamheden als gesprekscoach geeft zij trainingen op diverse opleidingsinstituten.