Netwerk Advieskunst

Het netwerk rond Advieskunst is gespecialiseerd in het professionaliseren van (interne) adviseurs. Ieder heeft daarbij zijn/haar eigen expertise. Naast het adviseren en begeleiden van groepen doet het netwerk onderzoek naar adviseurs en professionals en publiceren zij hierover.

 

 

Machiel (1970) houdt van het werken op de grens tussen vakgebieden, staf-lijn en organisaties zoals adviseurs dat doen. Als begeleider en trainer werkt hij al 20 jaar aan het professionaliseren van adviseurs en heeft hij met zo’n 1500 adviseurs gewerkt, Hij is sterk persoonsgericht en richt zich op de wisselwerking tussen praktijk en theorie. Hij werkt als trainer, adviseur en spreker/schrijver. Machiel werkte voorheen bij de Baak Management Centrum als coach, trainer en leidinggevende open opleidingen. Daarvoor was hij communicatie- en organisatie adviseur bij Twynstra Gudde.

 

 

 

 

Noëlle (1960) gaat graag op zoek naar de mens achter de adviseur. Wat drijft jou, wat vind je belangrijk, waar liggen jouw kwaliteiten, hoe kun je je ontwikkelen naar iemand die in positie is en energie krijgt van het vak? Ze werkt als trainer en coach en begeleidt dialogen in organisaties. Ze heeft bijna 20 jaar gewerkt voor Nathans Adviesbureau en Rijnconsult.

 

 

 

 

 

 

Marthe (1989) maakt in de Advieskunst de koppeling tussen de theorie, de dagelijkse praktijk, maar vooral ook de adviseur als mens. Wat beweegt adviseurs en wat hebben zij nodig om van maximale toegevoegde waarde te zijn voor hun organisatie? Ze werkt vanuit een waarderende en bevlogen insteek en ziet de adviseur als sleutelfiguur in organisatieontwikkeling- en verandering. Marthe is oprichter en adviseur bij MEAUVE – veerkrachtig veranderen en werkte hiervoor bij Adviestalent, Twynstra Gudde en Bright & Company.

 

 

Jöan (1966) kan goed helpen met persoonlijke of collectieve ontwikkeling in het werkveld van project- en verandermanagement. Als ex-projectmanager werkt hij sinds 2002 als trainer en facilitator. Klanten typeren hem als zorgvuldig, scherp en bevlogen.

Jöan is sinds 1998 ondernemer en werkte daarvoor bij Twynstra Gudde. Hij geniet van complexe vraagstukken op zowel inhoud als politiek te helpen vangen in bruikbare gezichtspunten en toepasbaar gedragsrepertoire.

 

 

 

 

Dorien Suntjens nodigt mensen uit om het beste uit zichzelf te halen en het (nog onbenutte) potentieel wat ze in zich dragen verder tot bloei te laten komen als adviseur en als mens. In haar trainingen/programa’s worden mensen uitgedaagd om uit hun dagelijkse routines te stappen en te experimenteren en reflecteren zodat ze optimaal verantwoordelijkheid kunnen nemen en kunnen groeien. Veerkracht, vitaliteit en visie zijn een aantal kernelementen voor effectief leiderschap en advies kunst. Dorien is psycholoog en heeft de afgelopen 10 jaar gewerkt als trainer en (team)coach voor vele organisaties. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van korte en meerjarige leiderschaps- en traineeprogramma’s, met name voor jong talent en high potentials in de water-, bodem- en energie sector.

 

 

Antonia van Houdt richt zich als trainer en coach op vraagstukken op het snijvlak van mens en professie. Wezenlijk werken. Dat is waar het voor haar in de kern om draait. Zij helpt je om in je werk je eigenheid voorop te zetten. Vanuit de stellige overtuiging dat jij van daaruit de keuzes maakt die dienend zijn aan jezelf én aan je omgeving. Kenmerkend voor haar stijl is haar openheid, betrokkenheid en waarderende blik. Ze geniet van het speelse én serieuze wat komt kijken bij het ontwerpen en begeleiden van leren. Hierbij werkt ze vanuit de gedrevenheid om leeroplossingen te maken die bijdragen aan een klimaat van continu leren en ontwikkelen. Antonia werkte eerst enkele jaren vanuit TwynstraGudde als adviseur, waarbij ze actief was voor diverse organisaties binnen de Rijksoverheid, het onderwijs en de zorg. Daarna maakte ze de overstap naar het werkveld van leren en ontwikkelen. Als talentmanager en coach bij OchtendMensen ontwierp ze diverse leerprogramma’s en begeleidde ze groepen (jonge) professionals in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

 

Jan Willem Verkiel (1971) heeft zich als adviseur, schrijver, coach en manager ontwikkeld tot ervaren professional met oog voor presentatie, communicatieve vaardigheden en persoonlijke groei van de mensen met wie hij werkt. Hij gelooft heilig in de effectiviteit van woord en beeld en wil dat graag overbrengen op anderen. Je advies kan nog zo goed zijn, als je het niet goed kunt presenteren of terugbrengen tot de essentie, is het niks waard. Door training en coaching gebaseerd op eigen ervaringen helpt hij jou de kracht van verbeelding toe te passen op je eigen werk en ontwikkeling.

 

 

 

Marjon Smit (1953) is (gespreks)coach. Ze gaat samen met jou op onderzoek naar wat er gebeurt als jouw communicatie niet synchroon loopt met jouw intentie. Welke gedachten, aannames, (voor)oordelen en zorgen, verstoren dat proces. Als je opziet tegen een gesprek, zal je merken dat je geneigd bent om in scenario’s te denken in plaats van in het hier en nu te zijn tijdens dat gesprek . Daardoor raakt je uit verbinding met jezelf en jouw gesprekspartner. En zonder verbinding is er geen dialoog!

 

 

Carmen Nitzer (1969) heeft zich gespecialiseerd in het fysieke aspect van communicatie. Wat straal je als adviseur uit en in hoe verre ben je in staat om tijdens een gesprek de lichaamstaal van je gesprekspartner bewust op te merken. Carmen heeft in Duitsland bedrijfskunde gestudeerd en is vervolgens bij  ArtEZ Hogeschool voor de kunsten opgeleid als danseres en actrice. Naast haar werkzaamheden als gesprekscoach geeft zij trainingen op diverse opleidingsinstituten.

 

Marga de Boer Jackman werkt ruim 20 jaar als gesprekscoach in diverse trainingen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het systemisch werken en de socratische dialoog. Zij werkt graag samen met groepen mensen die diverse achtergronden en persoonlijke uitdagingen hebben. Door gezamenlijk situaties uit de dagelijkse praktijk te onderzoeken, leren mensen zichzelf en de ander beter te begrijpen én hun eigen plek in te nemen. Vanuit taal, emoties en beweging helpt ze graag bij de interne en de externe dialoog. Daarbij werkt ze vanuit het vertrouwen dat ieder mens van nature weet wat er nodig is om de eigen krachtbronnen beter te kunnen benutten. Het uiteindelijke doel is om effectiever te kunnen samenwerken.

 

Wouter ten Pas is acteur/regisseur en gesprekscoach. Acteren is je inleven in mensen en omstandigheden. Wouter ‘kent’ je collega, je baas, je klant. Via Wouter leer je je sterke kanten effectief in te zetten, ontdek je welke mogelijkheden je in huis hebt en vergroot je je gedragsrepertoire. Wouter is afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij diverse theatergroepen, regisseerde en gaf les aan de Amsterdamse en Arnhemse Theaterschool. Sinds 1996 werkt Wouter ook – buiten het theater – als acteur, trainer en communicatiecoach. Zijn enorme ervaring in dit werk, gecombineerd met zijn levenservaring en het feit dat hij behalve acteur ook regisseur is, zorgen voor de meerwaarde die hij levert.